Utvendig Husvask Utvendig Maling Invendig Maling Gipsplater Sparkling Kongsberg Husmaling Renovering

Alt du trenger å vite om utendørsmaling!

Posted on Posted in Begynnelse Av Prosjekter, Tjenester

Har du tatt en god kikk på kledningen på huset eller hytta i det siste? Du er kanskje en av dem som skal male i sommer – og vet du da hva slags maling du trenger og hvilke muligheter du har? De fleste vet at det er forskjell på inne- og utemaling, men vet du forskjellen på utemaling?

Det er fort gjort å gå seg vekk i de fleste jungler, og malingsjungelen er intet unntak. Maling er nemlig ikke bare maling.

Det første du må kjenne til er hovedtypene vannfortynnbar og oljebasert maling. Den første forskjellen du merker på dem er lukten – oljebasert er litt mer intens. Den neste merker du når du begynner å male: Noen mener oljebasert maling dekker bedre. Den tredje forskjellen er at vannfortynnbar maling tørker raskere.

I noen tilfeller kan du slippe unna med å male halvparten så ofte

I følge malingsekspert Margrethe Sørensen hos Carlsen Fritzøe i Larvik er det opp til deg om du vil bruke både vannfortynnbar og oljebasert maling. Begge typer har sine egenskaper, og vannfortynnbare malinger har noe lenger holdbarhet på farge og glans. Det finnes også flere vannfortynnbare kvaliteter som du kan påføre to strøk på samme dag.

Mindre jobb med dyrere maling

Det finnes mange typer utendørsmaling og -beis, og hos Carlsen Fritzøe finner du fra tynn til tykkere – fra rimelig til dyrere, både fra Jotun, Tjæralin og Gjøco. Vi lar Margrethe forklare forskjellene:

Oljedekkbeis

– Denne er midt mellom beis og maling, og det er den tynnest dekkende behandlingen. Grunnen til at mange bruker oljedekkbeis er for å få noe av trestrukturen til å synes.

Oljemaling

– Dette er en dekkende behandling, og den holder bedre på farge og glans enn oljedekkbeis.

Vanntynnet oljemaling

– Dette er en blanding av akryl- og oljemaling, og det er den beste når det gjelder varighet, farge, glans og begroing.

Og som med det meste du kan få kjøpt – du får det du betaler for, og Margrethe bekrefter at pris og kvalitet henger sammen på maling også.

 

 

 

 

sourse: www.jotun.no